Heureuy Sunda: Manrobuka?!

[lagi bete di bandara…]

Aya hiji tukang gali kuburan keur ngagali kuburan. Kulantaran harita panas pisan, sanggeus rengse ngagali kuburan, si tukang gali kuburan nyiuhan di jero kuburan bari ditiungan ku daun cau. Ujug-ujug aya lalaki jangkung gede nyampeurkeun, si horeng eta teh malaikat anu rek nanya jalma nu geus maot.

Malaikat: Manrobuka?!

Tukang ngagali kuburan: Aduh punten malaikat, abdi mah sanes anu maot. Abdi mah anu ngagali kuburan, nuju nyiuhan. Panas! Nu maot na mah nuju dijalan keneh!

Malaikat: Ah, sugan teh maneh!

Saminggu ti harita, tukang ngagali kuburan kacilakaan, terus dikuburkeun. Geus sababaraha poe dikubur, naha euweuh wae malaikat anu nanya, pikir si tukang ngagali kuburan. Kabeneran ti kajauhan katingali aya malaikat anu kamari salah nanya. Malaikat! gero si tukang gali.

Malaikat: Aya naon hey tukang ngagali kuburan?

Tukang ngagali kuburan: kunaon abdi teu ditanya?

Malaikat: Ah maneh mah minggu kamari oge ngaheureuyan kuring, pura-pura paeh!

Tukang ngagali kuburan: ????????

About these ads

21 thoughts on “Heureuy Sunda: Manrobuka?!

  1. hahahahaha, aya-aya wae pak Arman. :)) Naha malaikatna sorangan? Kan malaikat anu nanya jalma nu tos maot aya dua?? Munkar jeung Nakir. hehehe.

  2. Tapi tungtungna mah anu ngagali kubur teh kalaparan sabab euweuh nu mere dahar……..sabab can ditangtukeun asup surga atawa naraka.Boh petugas surga atawa pagawe naraka teu wani mere dahar lantaran can di daftar.

  3. ha.ha.lumayan timbang lumanyun…….
    sami kuring gaduh dongeng perkawis malaikat…
    kunaon pami pameget kahampangan gudag-gideug (ngabirigidig)????
    kumargi nuju kahampangan malaikat nawisan ,bade sareung ka abotanna (e-e)moal ?????

  4. Lucu kang,. estuning urang sunda mah kawentar tukang heureuy, nepi ka malaikat oge bisa jadi bahan heureuy ! Mana deui atuh carita heureuy nu sanesna, diantos ah kanghgo landong sutress !!!

Berikan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s